پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
اطلاعات جامع استان ایلام
نوشته شده در پنج شنبه 2 مرداد 1399
بازدید : 236
نویسنده : امین پارسیان

استان ایلام (Ilam) که به عروس زاگرس معروف است، یکی از استان های ایران پهناور است که تمدنی بسیار غنی دارد. استان ایلام تقریبا جنگلی است. شمال این استان اقلیمی کوهستانی و جنوبش دشت های وسیعی دارد. مرکز این استان شهر ایلام است. این استان از شمال با استان کرمانشاه، از جنوب با استان خوزستان، از شرق با استان لرستان و از غرب با کشور عراق همسایه است. استان ایلام از نظر نفت و گاز منابع بسیار زیادی دارد. این استان به دلیل شرایط آب و هوایی آن، طبیعت بکر و زیبایی دارد که هرساله نظر گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.

نام گذاری استان ایلام

قبل از زمان رضا شاه به خاطر تسلط اتابکان لر بر این منطقه، به آن لرستان پشتکوه می گفتند. بعد از شکست والیان و ایلات لر و قدرت گرفتن حکومت مرکزی، به موجب تصویه نامه هیئت وزیران در زمان رضاشاه، و به جهت بزرگی و شکوه تمدن عیلام قدیم، نام روستای حسین آباد، به ایلام تغییر کرد و این روستا به عنوان شهر ایلام انتخاب شد.

جغرافیای استان ایلام

استان ایلام بیست و دومین استان ایران از نظر وسعت است (1/2 درصد) که 20,150 کیلومتر مربع وسعت دارد.

استان ایلام از آن استان های نیمه مرطوب کوهستانی کشورمان است که بزرگی ارتفاعات آن هر نظاره گری را به خود جذب می‌کند. منطقه ی ایلام جز نواحی جنوب غربی آن، دربرگیرنده کوهستان‌های بسیار مرتفع و در هم تنیده‌ای است که از چین خوردگی ‌های فراوان و موازی تشکیل شده است. گستردگی این کوهستان‌ها در شرق و شمال شرق ایلام انقدر بزرگ است که مجالی به ایجاد دشت‌های میان کوهی نداد ‌است. این رشته کوه‌ها عموماً از شمال غربی به سوی جنوب شرقی ادامه دارند.

این استان از شمال با استان کرمانشاه، از جنوب با استان خوزستان، از شرق با استان لرستان و از غرب با کشور عراق همسایه است.

ناهمواری ‌های این استان در بخش های شمال و شمال شرقی با دامنه‌های پرشیب و بلند و دشت‌های میانکوهی کم‌وسعت دیده می‌شود و در بخش های جنوب و جنوب غرب به صورت دشت‌های باز رو پهناور است. بیشتر از هفتاد درصد این استان را کوهستان ها تشکیل داده است. چین‌خوردگی‌های استان، موازی، منظم و جنس آنها رسوبی و بیشتر از نوع آهک و گچ است. از کوه های شمال و شمال شرق ایلام می‌توان کوه های مانشت، قلارنگ، قلاجه، سیوان، چرمین و لنه را اسم برد. از کوهای مهم ایلام سلسله ارتفاعات کبیرکوه، ارتفاعات دینارکوه، اناران، سیاه کوه، رشته کوه‌های کم ارتفاع مرزی غرب پشتکوه مشرف بر دشت‌های بین‌النهرین، ارتفاعات مانشت کوه و رنو مسلط بر دشت ایوان هستند. کبیرکوه که بلندترین قله ی آن، کان صیفی است و 3,062 متر ارتفاع دارد از ارتفاعات مهم این استان است. یکی دیگر از کوه های زیبای ایلام، کوه قلاقیران است که در منطقه ی جنگلی ششدار قرار دارد و بسیار زیبا و دیدنی می‌باشد و چشم‌اندازی خیره کننده دارد.